sunnuntai 6. tammikuuta 2013

#2 Valmennus!

Elikkäs tänään oli Kallen valmennukset. Menin tallille paria tuntia aikaisemmin että kerkeän järjestellä meidän kaapit yms laittaa kaikki kamppeet kuntoon.. yleensä melko sekasin kaikki... Otin Wn sisälle "lämpeämään" ja annoin vettä sekä vähän heinää:) Siinä järkkäilin kamppeet ja laitoin ponille varusteet, sitten lähdettiinkin jo kohti maneesia. Maneesille menevän tien vieressä on meillä muutama tarha joissa on 4 tammaa sekä 1 ruuna, ja senhän kohdalla Wilhon piti rueta pöyhistelemään ja pomppimaan:D noh maneesimatkasta selvittyämme mentiin maneesille ja siellä selvisikin että meidän kanssa valkassa on toinen ori!
Pihalla käveltiin ja odotimme sisälle pääsyä, jo siinä vaiheessa toinen ori suomenhevonen sekin nimeltään Mestari, alkoi jo polkemaan jalkaa sekä hirnumaan. Wilho onneksi osasi olla kunnolla:D
Sisälle mentyämme kumpikin osasi olla kunnolla, mutta ei silti ratsittu hirveän läheltä toisia kun ei ikinä tiedä mitä ne keksivät.

Kalle kysyi alkuun että mitä olen sillä tehnyt yms sen aikana mitä se on minulla ollut sekä aikaisempina vuosina, eli mitä se osaa? Siinä kerroin että aika vähän ollaan tehty eli perusjuttuja. Tunti aloitettiin väistö harjoituksilla jossa kummallakin ulkosivulla oli puomit sekä keskellä yksi.
Hevonen tuotiin suorassa linjassa oikeassa kierroksessa pitkälle sivulle ensimmäisen puomin viereen ja siitä väistöä "ristipistoa" Kallen sanoin oikealle. Wilho suoriutui tehtävästä tosi kivasti väistöä meni muutama askel ja välillä takapää edellä ja välillä etupää edellä, mutta loppujen lopuksi sain sen aika hyvin kuuntelemaan sekä se ymmärsi idean. Väistön jälkeen tehtävä jatkui hevosen suoristuksella ja sen jälkeen vasempaan voltti, jonka keskellä piti ylittää puomi. Tämän jälkeen voltilta pitkälle sivulle harjoitusravissa ja hevosen suoristus ja taas ympyrä puomilta. Tehtävä oli Wilholle aika haastava esim. Ympyröissä ja kaarteissa se lähti liiraamaan ulos, siinä täytyi pitää hyvä ulko-ohjan tuki sekä ulkoavut.  Olin ainakin itse tosi tyytyväinen meidän yhteistyöhön! Ja Kallekin sitä kehui kun näin vähän aikaa ollaan yhdessä oltu. Sitten otettiin parit laukannostot kumpaankin suuntaan. Wilho suoriutui näistä yllättävän hyvin!

Pääpiirteissään olen erittäin tyytyväinen Wilhoon se oli kuuliainen ja saatiin tosi hyviä neuvoja jatkoa varten! Vähän on tietenkin hiomista suoristumisessa, laukassa, ympyröillä tasapainon kanssa, sekä lisää lihasmassaa herralle!:) Kallekin oli tyytyväinen ja tulee taa maaliskuussa. Ollaan Wn kanssa varmasti mukana.

Tässäpä tältä päivältä stooria! Oon tosi huono selittämään tunnin asioita, mutta kaippa nuista jotain ymmärtää:)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti