tiistai 5. maaliskuuta 2013

Jumping

Elikkäs eilen vähän hypittiin ponin kanssa pikku ristikkoa maneesilla. Ajattelin että täytyy kyllä käydä testaamassa nyt että miten estehommat sujuvat, kun onhan W ollut mulla nyt about 3kk.. Laitoin normaali ristikon ja eteen apupuomin sekä ristikon jälkeen sivuille apupuomit, että esteen jälkeen eteneminen jatkuu suoraan. Laitoin myös kolme maapuomia veryttelyksi.

Noh itse "tarinaan".. Tätini oli jo siinä vaiheessa ehtinyt kävelyttää hyvät alkukäynnit ponille sillä välin kun minä kasasin näitä virityksiä. Aloittelin kevyessä ravissa ja poni oli aivan ihmeissään että woooou! Mitä nyt tapahtuu? Mentiin pää pystyssä kamelina ja niiin herkkänä että pohetta ei pystynyt juurikaan käyttämään. Siinä hetken ravailtuamme otettiin muutamat lähestymiset maapuomeille. Wilho ylitti ne kivasti ja se onkin sille jo aika tuttua hommaa. Otettiin myös muutamat laukat molempiin suuntiin. Ne menivät tosi kivasti ja ponilla on alkanut tulemaan laukkaan jo pyöreyttä sekä se on alkanut "polkemaan" alleen paremmin. Työtähän vielä on, mutta tyytyväisiä ollaan tämänhetkiseen tilanteeseen! 

Sitten otettiin ensimmäinen lähestyminen ristikolle, jonka päät olivat ehkä noin 60cm korkeudella. Noh Wilholle se oli niinkin helppo homma että se astui sen yli -.- Lähestyminen tuli suoraan ja esteen jälkeen jatkettiin jopa suoraan. Nostettiin sitten puomien päät 80cm korkeudelle että tehtävässä olisi edes jotain haastetta.. Taas suora lähestyminen hyvässä tempossa keskelle ristikkoa, ja poni jopa hyppäsi ristikon ja jatkoi laukassa sen jälkeen. Otettiin muutama lähestyminen vielä ja tavoitteena oli suorat lähestymiset, tähtäys ristikon keskelle sekä suoraan jatkaminen esteen jälkeen. Muutaman kerran tuli väärä laukka, mutta korjattiin hienosti ravin kautta oikeaan. Muutamien hyppyjen jälkeen poni alkoi väsyttämään ja oli tullut hyviä hyppyjä niin siihen oli hyvä lopettaa:) Kaikin puolin olin siis taas yllättynyt Wilhon taitoihin! 

Tänään piti olla kengitys, mutta kengittäjä ei päässytkään paikalle. Aikoi tulla huomenna tai viimeistään torstaina. Ihan hyvä vaan että mahdollisimman äkkiä, koska W oli saanut potkaistua toisen takakengän pois.... 

Tässä vielä videomatskua hypyistä:) Huippu biisillä varustettuna! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti