sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Reeniä!


Oli aivan huippu päivä ponin kanssa!:))) Menin tallille siinä puoli 12 aikoihin, että kerkeän laittaa ruuat yms.. tehdä muuta hommaa ennen tuntia. Tunti alkoi siis yhdeltä. Otin Wilhon sisälle tarhasta vähän lämpeämään ja juomaan sekä annoin vähän heinää. Laitoin ruuat sekä pesukoneeseen kampetta pesuun.. Aloin harjaamaan Wilhon joka oli hullun likainen! Siinä miljooonilla harjoilla harjattuani laitoin sen kuntoon ja muuten btw ostin Vililtä vanhan satulavyöni takaisin:D Sellanen W-Profile tummanruskea 130cm nahka. 

Meillä oli taas vaihteeksi ponin kanssa sellainen "valtataistelu", se ei aikonut päästää mua selkään.. Noh siinä hetken taistelun jälkeen päästiinkin jo maneesille. Kanssani oli toinen 5v sh ori sekä poni tamma. Minna oli suunitellut meille "penskoille" puomitehtäviä. Tässä kuva ensimmäisestä 


Eli aluksi mentiin nuo puomit käynnissä, ja Minna aluksi sanoi että minun ei tarvitse tulla, jos Wilholla ei ole ennen vielä menty vastaavaa. Minä kuitenkin menin kaikki samat tehtävät kuin muutkin:)
Sitten otettiin puomit ravissa ja tuohon väliin käynti ja sen jälkeen taas ravissa seuraavat. Wilho meni tosi hienosti tasapainossa ja rauhallisesti! Minna oli yllättynyt miten tämmöinen raakile edes vielä menee niin tasapainoisesti. Sitten tehtävää vaikeutettiin hiukan muuten samalla tyylillä, mutta piti tehdä puomien keskellä voltti ja mennä tuossa näkyvät  kaarevasti olevat puomit. Wilho tajusi homman heti ja kuunteli minua todella hyvin, sekä taipui tosi hyvin, josta olimme taas tosi yllätyneitä! Työni sen kanssa alkaa siis tuottaa tulosta:) 

Sitten tehtiin yksi tehtävä laukassa, tässä kuva siitä. 


Nostin laukan, joka yllättäen nousi melkein heti! ilman mitään ravi juoksua. Näitä puomeja tehtiin laukassa kahdeksikolla. Ensimmäinen lähestyminen meni vähän mönkään, Wilho ei oikein ymmärtänyt miten homma oikein tehdään, mutta muut kerrat se meni ihan kivasti. Paitsi että toisella puomisuoralla se meinasi mennä edestä vähän tyhjäksi ja minulla oli siinä pidättelemistä. Pysäytin sen sitten seinään sen merkiksi, että kumpi tässä nyt oikein määrää. Loppujen lopuksi saatiin jo askeleetkin osumaan väleille oikein ja Wilholla laukka säilyi. 


Poni alkoi jo muutaman kerran jälkeen väsymään joten jätettiin tämä tehtävä vielä hautumaan.. 
Meni tosi kivasti ja jälleen olen tosi tyytyväinen:) Minnan sanoin "Ida sä olet löytänyt oikean helmen" :)

Kaikki kuvat on ottanut Carita blogissa www.caritajae.blogspot.fi



When dreams come true <3


3 kommenttia:

  1. Helmen olet löytänytkin! Wilhon (itselle tosin tutummin Arskan) kanssa ollaan vanhoja tuttuja ja voin vain kehua hevosvalintaasi. :)
    Tosi mukava lukea teidän elämästä ja edistymisestä. :)

    VastaaPoista
  2. Jep on kyllä ollut mukavaa Wilhon kanssa ja tulevaisuudelle hyviä suunitelmia!:)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Bongasin kommenttisi Aadan blogista jossa suosittelit ostamaan veredukset täältä http://www.myselleria.com/. Oletko itse tilannut tästä nettikaupasta, osaatko kertoa onko luotettava ja kuinka paljon postimaksuja tilaukseen tulee? Yritin googletella tietoa mutta aika niukasti mitään löysin :)

    VastaaPoista